A gyémánt lesz a koronán a kisvárdai stadion

futball
2016 június 07., 08:44
comments 49

Seszták Miklós fejlesztési miniszter csapata, a Kisvárda valamilyen csodának köszönhetően már a harmadosztályban bekerült a stadionrekonstruckiós programba, akkor még csak szerény 800 milliós összeggel. Azóta feljutottak a másodosztályba, és a stadionra elverhető állami támogatás is megugrott 1,5 milliárdra (plusz ötszázmillió megy még az akadémiára).

Az Átlátszó szúrta ki, hogy Seszták miniszter hétvégén, a Szolnok elleni meccs szünetében bemutatta az új stadion látványterveit. Egészen zavarbaejtő, merthogy kivülről úgy néz ki, mint bármelyik komolyabb nyugati-európai stadion.

A kisvárdai stadion látványterve.

Csakhogy közben a pazar tető alatt mindössze 2750 szék lesz (szükség esetén valahogyan ötezres bővíthető).

Ami végülis dicséretes önmérséklet, tekintettel a várható nézőszámokra, csak akkor minek egy mini Allianz Arena.

Külön hangsúlyozzák, hogy természetesen lesz világítás

és „a magasabb szintű kiszolgáláshoz 5 darab skybox is helyet kap a lelátók fölött”.

Belülről sem fapados (az összes látványterv itt látható).

De a legnagyobb kérdés, hogy ha ezt valóban megoldják az egyébként nem kevés lélegeztető gép árából, 1,5 milliárdból, akkor a többi stadionban mi az istenre költenek annyit? Például az MTK-nál 6,3 milliárdot?

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.