Elfogadták a Spéder-fenyítő törvényt

2016 június 7., kedd 11:59
60

Tegnap nyújtották be a takarékintegrációt felforgató, Spéder Zoltán FHB-elnöknek címzett törvényjavaslatot, most pedig már el fogadták, kihirdetésének pillanatától kezdve pedig életbe is lép.

Spéder Orbánnal 2014-ben, amikor még nem kellett aggódnia.

A javaslat átment a Fidesz- és a KDNP-frakció szavazataival. A Jobbik tartózkodott, a többiek nemmel szavaztak vagy távol voltak.

A törvény legfontosabb újítása, hogy a takarékintegrációból kizárhatóvá, és így lecserélhetővé válik a Takarékbank Zrt., ami alapvetően fenyegeti az FHB-vezető Spéder Zoltán eddig szőtt üzleti terveit. Ezen kívül – a Bankszövetség által is kifogásolt versenysemlegesség jegyében – a pénzügyi felügyelet hatásköre most már kiterjed az integráció központi szervezete, az SZHISZ fölé.

Volt egy módosító javaslat is, ami két újdonságot tartalmazott. Egyrészt törölték a törvényből az összes hivatkozást a Takarékbank Zrt.-re, és ezt mindenhol felváltotta az általános "Központi Bank". Másrészt az eredetiben nem volt hatályba léptetési rendelkezés, ezt a hibát pótolták. Ez utóbbi szerint kihirdetéstől kezdve hatályos a törvény.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt