Hanula Zsolt nyerte az első Vízy Dorka-díjat

128 pályamű érkezett az új, független újságírói díjra, végül az indexes riporter facebookozó nyugdíjasokról szóló tényleg remek anyaga győzött, de a legjobbak között volt egy cikk az evangelikus.hu-ról, széki táncházas cikk a Mandinerről és népszabadságos riport is.

A fiatalon meghalt Vízy Dorka olyan újságíró volt, akit mindenki szeretett, de nemcsak vidám volt, kedves meg érdeklődő, hanem nagyszerű rádiós is. Akit az ilyesmi érdekel, ezt írtam megrendülve a Cinkre, amikor meghalt.

A családja alapítványt hozott létre az emlékére, a pénzből pedig idén először ítélték oda a róla elnevezett díjat, ami az előző év valamelyik komoly hazai újságírói teljesítményének jár, legyen az rádiós-tévés anyag vagy írott cikk a Dorka által is kedvelt témakörökben.

Elképesztő módon 128 pályamű érkezett, amit a Vízy Dorka barátaiból álló zsűri - köztük én is - több körben, előválogatás, vita és szavazás után rakott sorrendbe. A pályázat tanulsága az, hogy még az újságírók sem ismerik a magyar sajtótermés töredekét sem, mert a megjelenésük idején őszintén szólva alig olvastam párat a rengetegből, pedig jelentős részben minimum tök jó, nem kis részben pedig kifejezetten színvonalas, erős darabok voltak. A többi zsűritag ugyanerről számolt be.

Itt van a top 7 mezőnye, jó olvasgatást!

7. Kránicz Bence: Húsvágás - egy plasztikázott férfi története, vs.hu

6. Szatmáry István Pál: Albánia amazonjai, Magyar Nemzet

5. Szilvay Gergely: Úgy, mint Széken

4. Laborczi Dóra: Családon belüli erőszak és keresztény felelősség - Bántalmazott nők a gyülekezetekben - Mit tehet a lelkész?, evangelikus.hu

3. Partos Bence: Elkél egy jó barát a nehéz időkben - Beteg gyerekeket segít az Amigos, mandiner.hu

2. Csepelyi Adrienn: Gyenge testem a halnak megenni

És végül az idei/tavalyi bajnok:

1. Hanula Zsolt: Nem a gyerekekeket kell félteni az internettől, hanem a nyugdíjasokat

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.