Itt tartunk: Kósa Lajos szerint már a fideszes Navracsics Tibor is brüsszeli bürokrata

2016 június 7., kedd 12:38
282

Ugye mindenki emlékszik még Navracsics Tiborra, aki 2006 és 2010 között a Fidesz frakcióvezetője volt, aztán 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettesként és közigazgatási és igazságügyi miniszterként dolgozott, és 2014 óta az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa?

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa (jobbra) és Kordik Zsolt, művésznevén Mr. Busta előadóművész a magyar zeneipar harmadik alkalommal megrendezett kétnapos szakmai találkozója, a Music Hungary konferencia első napján az egri Bolyki-völgyben 2015. május 28-án (Fotó: Komka Péter / MTI) Fotó: Komka Péter/MTI

Csakhogy két év alatt nagyot fordult a világ: Navracsics pénteken a Klubrádiónak a magyar kormány álláspontjától eltérően azt mondta, szerinte Brüsszel nem zsarolja Magyarországot, és kötelező kvótáról sincs szó, csak a legális menedékkérőket osztanák el, hogy ne terheljenek túl egy országot. Ezért a kormány népszavazását hirdető plakátkampánya nem értelmezhető Brüsszelben – mondta Navracsics.

Erre Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető az ATV reggeli műsorában úgy reagált, hogy Navracsics Tibor a mostani helyzetről beszélt, a kormány viszont a majdani szabályozás ellen tiltakozik.

Kósa szerint Navracsics nyilván „a mundér becsületét védi”, és nem meglepő, hogy egy brüsszeli bürokrata nem érti az üzenetet.

Kósa szerint Navracsics Tibor azért nem érti a plakátkampányt, mert pont azt a bikkfanyelvet használja, amit az Európai Unióban szokás, amitől Kósa eldobja az agyát (és ezt sem értené meg egy brüsszeli), mert ez Kósa szerint annak a nyelvi trükknek az eredménye, amikor nem lehet valamit a nevén nevezni, hanem például azt kell mondani egy Tasmaniában született londonira, hogy afrikai-amerikai. (???)

Navracsics amúgy Kósa szerint nem mint magyar bizottsági tag, hanem mint a magyarországi helyzetet legjobban ismerő bizottsági tag van kint.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető sajtótájékoztatót tart 2016. június 7-én, a Parlamentben (Fotó: Botos Tamás / 444)

De Kósa azt mondta, hogy a szlogent különben sem kell szó szerint értelmezni, hiszen: „Üzenjük Brüsszelnek, az mit jelent? Írjak sms-t Brüsszelnek? De hova? Lehet ilyeneket csinálni, de aki Magyarországon választó, pontosan érti, miről van szó.” Tehát a kormányzati plakáton lévő szövegnek Kósa szerint sincs sok értelme. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt