Meghalt a szeptember 11-i terrortámadások utolsó mentőkutya túlélője

ÁLLAT
2016 június 07., 05:50
comments 39

Elaltatták a 2001 szeptember 11-i New York-i terrortámadás utolsó ismert mentőkutya túlélőjét, a 16 éves golden retriever Bretagne-t.


A kutyát tűzoltó tulajdonosa, Denise Corliss még egészen fiatalon vitte el 15 éve, hogy a WTC romjainál túlélők után kutassanak. A CNN beszámolója szerint Bretagne nem csak a mentésben és keresésben vette ki részét, hanem egyfajta terapeuta kutyaként a lelkileg kikészült tűzoltóknak is segített, hogy egy időre ne az elvesztett munkatársaikra gondoljanak (a támadás során 411 tűzoltó és egyéb, később a helyszínre siető hivatalos ember halt meg).

De a kutya később sem hagyta abba a hősiességet, például a Katrina és a Rita hurrikánok utáni mentési munkákból is kivette részét. Élete vége felé a texasi tűzoltóknál szolgált. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.