Multik kidobott, büdös ételeit adta el a környék csóróinak a mezőtárkányi férfi

Két éven keresztül kapott üzeltláncoktól boltokban már el nem adható, lejárt szavatosságú élelmiszereket egy 36 éves tárkányi férfi.

Ezt úgy intézte el, hogy jogvédőnek adta ki magát, leszerződött egy állatvédő alapítvánnyal, aztán megkeresett üzletláncokat is, hogy az adományként kapott, az emberi fogyasztásra már alkalmatlan termékeket - húskészítményeket, tejtermékeket, pékárut, gyümölcsöt, valamint gabona- és zöldségféléket - az állatmenhelyre szállítja, hogy azokat odaadja a kutyáknak és a macskáknak.

Az egy dolog, hogy a férfi a lejárt szavatosságú ételeket részben a saját állataival etette fel. Az már súlyosabb, hogy a másik részét a lakóhelyén, Mezőtárkányban élő szegényeknek adta el, elhallgatva előlük az áru eredetét és minőségét.

Miután a vevők a megvásárolt áruk szaga és állaga alapján észlelték, hogy azok emberi fogyasztásra alkalmatlanok, a termékeket visszavitték ugyan a vádlottnak, de ő ezeket ismét csak romlott élelmiszerekre cserélte ki.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a férfit - három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - üzletszerűen elkövetett ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés bűntettével vádolja.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség indítványozta, hogy bíróság a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést, emellett pénzbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el a korábbi, egy év tartamú felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.