Pintér "Könnyező Madonna" Attila olyan interjút adott, hogy kiégett a fű a kezdőkörben

sport
2016 június 07., 08:01
comments 69

Világraszóló eredményt ért el Pintér Attila futballedző, aki nemrég még a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt: a győztestől 8 ponttal elmaradva a második helyre tudta behozni a Mezőkövesd csapatát az Nb2-ben. Hattal megelőzve a Balmazújvárost! Nem is csoda, hogy a kezdeti elérzékenyülés után most, hogy ott ül a focivilág csúcsán, a Nemzeti Sportnak adott interjújában keményen visszavágott a hoppon maradt fanyalgóknak.

A gátat a második riporteri kérdés szakította át, miszerint

Mi volt az oka, hogy ennyire megrohanták az érzelmek?

(…) Emellett úgy éreztem, nem érdemeltem meg azt a bánásmódot, amit a magyar labdarúgás közegétől kaptam, azt gondolom, hogy sikerült bizonyítanom, hiszen edzői pályafutásom tizenötödik érmét szereztem vasárnap. Érdemes megnézni, hogy a jelenleg a magyar első- és másodosztályban dolgozó kollégák közül kinek hány érme van, és mennyi idő alatt szerezték.

Ennyi, elő az érmekkel, savanyújóskák! Pitérnek az első osztályból amúgy 3 darab érme van. De ez csak bemelegítés volt az első Aranymondathoz, ami ezzel a lendülettel szakadt ki Franceso Tolódóból:

Mindent el lehet követni Pintér Attila ellen, mindennek el lehet mondani, mindezt úgy, hogy szinte senki sem ismeri, egyet viszont nem lehet elvenni tőle: a statisztikáját.

Tökéletesre csiszolt brilliáns mondat attól az edzőtől, akiről MINDEN magyar fociszurkolónak ugyanaz a statisztika jut eszébe, ami egyben Pintér szövetségi kapitányi önéletrajza is::

egy meccs, egy megalázó 1-2-es hazai szopás a Tolna megyével vetélkedő futballhatalomnak számító Észak-Íroroszágtól, lapát.

Ennek a mondatnak a tündöklő hülyesége elhalványítja azt a tényt is, hogy Pintérnek AMÚGY tényleg nem is olyan rossz a staitisztikája, hiszen például kétszeres magyar bajnok edző.

Ez egy Aranyinterjú, így a statisztikázást ez a zseniális szakasz követi:

A kritikák után kételkedett magában?
Nem csak a külső kritikákról beszélek, a magyar labdarúgásban dolgozó emberektől sem érdemeltem meg, amit kaptam. Mindig a futballunk felemelkedéséért dolgoztam. Egyesek sokszor hangoztatják, mit tettek helyre a hazai futballban, mit tereltek jó irányba, de azt nem teszik hozzá, hogy előtte felhívtak engem, és a segítségemet kérték.

Említene konkrét esetet?
Eljön az idő, amikor majd nyíltabban beszélek erről.

Nem lennék azok helyében, akik Pintér Attila tanácsaiból élve lettek valakik!

Ezen a ponton olvasás közben az Nb2 második helyezéséért járó köbméteres aranykupába kezdtem hullajtani a könnyeimet.

Az interjú ezek után csendben halad a szinte tökéletes lezárás felé, ami egy, a semmiből előkerülő Antók Zoltán-idézet!

Mit érzett, amikor az éremátadás során a drukkerek az Ön nevét skandálták?

Boldogságot. A történethez még hozzátenném, hogy nagyon sokat köszönhetek Antók Zoltánnak, a Celldömölk tulajdonosaként ő adott nekem előszöt lehetőséget edzőként, s a válaszhoz tőle szeretnék idézni. Azt mondta, hogy a buta emberekkel ne foglalkozzam, mert aki okos, az tudja, hogy mit teszek, mit tettem a labdarúgásért, és hogy mit akarok elérni.

A kövesdi Camp Nout megtöltő százezer drukkerel kiáltjuk:

ENNYI!

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.