Az USA bukaresti nagykövete rácsodálkozott, hogy Romániában börtönviselt embereket is polgármesternek választottak

POLITIKA
2016 június 08., 14:59

Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok romániai nagykövete nem igazán vágja, hogy mi itt, Kelet-Európában egy kicsit máshogy éljük meg a politikát, mint ők, ott a messzi Amerikában. A nagykövet most azt mondta,

veszélyes jelzésnek tekinti, hogy a a hétvégi helyhatósági választásokon olyan jelölteket választottak meg, akik már keveredtek bűncselekménybe.

Van olyan megválasztott politikus, aki ellen vizsgálat folyik, sőt vannak elítéltek, börtönviseltek és jelenleg is börtönben ülők is a győztesek között.

Klemm szerint ez az USA és Románia más nemzetközi partnerei számára is veszélyes üzenet.

A nagykövet azt sem érette, hogy egyáltalán miért választ meg egy település olyan embert képviselőnek vagy polgármesternek, aki börtönben ül.

De dicsérte is az országot, azt mondta, hogy Románia még mindig „a stabilitás szigete egy nagyon instabil régióban” (???), és hogy sok szomszédja modellként tekint Romániára a korrupció elleni harcban. (Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.