Hillary Clinton már elnökjelöltként beszélt Brooklynban

Külföld
2016 június 08., 04:47
comments 31
Win McNamee / Getty Images
photo_camera Win McNamee / Getty Images

Hillary Clinton nyerte a keddi előválasztás New Jerseyben, és további négy államban is az ő győzelme látszik valószínűnek, így az egykori First Lady okkal volt boldog, amikor színpadra állt Brooklynban, hogy a Demokrata Párt első női elnökjelöltjeként köszöntse híveit. Jelöltsége már kedden biztossá vált.

"Történelmet írtunk azzal, hogy először az ország történetében egy nagy párt jelöltjeként egy nő szállhat versenybe az Egyesült Államok elnökének hivataláért" - mondta, és ez a siker erőt kell adjon minden kislánynak, hogy amiről ma még csak álmodozik, később valóra válhat. Az elnökjelölt gratulált Bernie Sandersnek és lelkes kampánycsapatának.

Clinton ezek után ráfordult republikánus ellenfelére, Donald Trumpra, aki szerinte az emberek félelmeire apellálva akar győzni, de a demokraták ezt nem fogják ezt hagyni, mert "mindannyian jobbak vagyunk ennél."

Trump egyébként papírforma szerint megnyerte New Jersey-t, de ennek már csak adminisztrációs okból van maximum jelentősége. Ő győzelmi beszédében arról beszélt, őgy akar dolgozni, hogy pártja büszke lehessen arra, hogy Trumpot bízta meg a feladattal. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.