Lengyelországban is vasárnapi zárvatartás jöhet

külföld
2016 június 08., 16:20
comments 113

Lengyelország római katolikus püspökei támogatják azt a szakszervezeti kezdeményezést, amelynek értelmében vasárnaponként a legtöbb üzlet zárva tartana - közölte szerdán Stanislaw Gadecki érsek, a lengyel katolikus püspöki konferencia vezetője.

A Szolidaritás szakszervezet kezdeményezése értelmében a hét utolsó napján néhány alkalmat kivéve korlátoznák a boltok nyitva tartását. Felmentést a gyógyszertárak, benzinkutak és újságárusok kapnának a tiltás alól.

A szakszervezet április 28-án különleges bizottságot állított fel, és megkezdték a javaslatot támogatók aláírásainak összegyűjtését.

Gadecki a kezdeményezésről azt mondta, hogy más európai országok nyomdokaiba lépve Lengyelországban is szükség van „az ellenzék hangjára”, hogy „a munkások kizsákmányolásának gátat lehessen vetni”. Az érsek szerint a vasárnapnak pihenőnapnak kellene lennie, mert vallási hovatartozástól függetlenül mindenkinek joga van a pihenéshez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.