Lengyelországban is vasárnapi zárvatartás jöhet

2016 június 8., szerda 16:20
113

Lengyelország római katolikus püspökei támogatják azt a szakszervezeti kezdeményezést, amelynek értelmében vasárnaponként a legtöbb üzlet zárva tartana - közölte szerdán Stanislaw Gadecki érsek, a lengyel katolikus püspöki konferencia vezetője.

A Szolidaritás szakszervezet kezdeményezése értelmében a hét utolsó napján néhány alkalmat kivéve korlátoznák a boltok nyitva tartását. Felmentést a gyógyszertárak, benzinkutak és újságárusok kapnának a tiltás alól.

A szakszervezet április 28-án különleges bizottságot állított fel, és megkezdték a javaslatot támogatók aláírásainak összegyűjtését.

Gadecki a kezdeményezésről azt mondta, hogy más európai országok nyomdokaiba lépve Lengyelországban is szükség van „az ellenzék hangjára”, hogy „a munkások kizsákmányolásának gátat lehessen vetni”. Az érsek szerint a vasárnapnak pihenőnapnak kellene lennie, mert vallási hovatartozástól függetlenül mindenkinek joga van a pihenéshez. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt