Póráz nélkül sétáltatott harci kutya tépett szét egy másikat Pesthidegkúton

ÁLLAT
2016 június 08., 16:37
comments 270

Pár kutyatartó továbbra sem érti meg, hogy póráz nélkül csak olyan kutyát érdemes sétáltatni, amit legalább visszahívni tud a gazdája. Most a Kutyások, futók, sétálók a hidegkúti reptéren nevű Facebook-csoportban jelent meg egy bejegyzés, ami szerint szerdán reggel a hármashatárhegyi reptér mögötti erdőben

egy hamuszürke harci kutya széttépett egy másik kutyát.

A megtámadott kutya el is pusztult. A kommentek szerint az áldozat kutya gazdái feljelentést tettek a harci kutya gazdája ellen, akit már régebbről ismernek, mert nem ez volt az első eset, hogy az állat rátámadt a kutyájukra. Az áldozat kisebb termetű, kb. 8 kilós kutya volt.

A posztoló azt írja, hogy mire ők odaértek, a harci kutya gazdája alig tudta visszatartani az állatot attól, hogy más kutyákra is rátámadjon.

Viszont a posztoló szerint az eset után a harci kutya gazdája simán csak tovább sétált.

link Forrás
Az ilyen esetek azért is különösen kellemetlenek most, mert Budapest több kerületében rá akarják erőltetni az önkormányzatok a kutyásokra, hogy a kutyafuttatókon kívül csak pórázzal sétáltathatnak. Ezzel azonban a felelős kutyatartókkal is kitolnak a felelőtlen gazdák miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.