Tévéket adományozott volna kórházaknak, de nekik csak garanciával kell

2016 június 8., szerda 7:17
198
Fotó: Ruocaled / Flickr.

Ellenbacher Attila tévészerelő hobbija az, hogy használt, régi tévéket hoz működőképes, használható állapotba, és jófej is, mert szívesen felajánlja a készülékeket az erre rászoruló intézményeknek. Eddig nem is volt ezzel probléma: már összesen 200 tévét javított meg, és adott át egészségügyi intézményeknek.

A tévészerelő nemrég felkereste az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet és az Országos Onkológiai Intézet illetékeseit ajánlatával, de ők nem akartak befogadni 40 illetve 48 készüléket, mert csak garanciával hajlandóak erre. Ellenbacher viszont nyílván nem tud garanciát adni több száz elavult tévére.

Az Index megkereste az intézményeket: az ORFI nem válaszolt, az Onkológiai Intézet pedig azt írta, minden elektromos szerkezetnél törvény írja elő, hogy csak műszaki garancia mellett fogadhatják be őket, ezért egy ajándékozási szerződés tervezetet és egy átadás-átvételi jegyzőkönyv mintát küldtek a szerelőnek.

"Ezzel pont az adományozó kedvét veszik el attól, hogy ingyen adjon valamit!" - nyilatkozta a lapnak Ellenbacher, aki nem érti mi van, mert az eddig megajándékozott több tucat intézménynek rendben volt az adományozási szerződés, amit postázott, és amiben benne van az is, hogy a megajándékozott intézmények viselik a karbantartási költségeket. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt