Végre megnyitották a nagyközönség számára a milliárdokból épül új uszodát: hétköznap 11 és 14 óra között lehet használni

sport
2016 június 08., 16:54
comments 171

Nagyot húzott a Tüskecsarnok vezetése, amikor hónapok után végre tényleg kinyitották a hárommilliárd forintért épült új sportuszodát.

A létesítményt elhúzódó építkezés után, a sokszor módosított határidőhöz képest is egyéves késéssel, március 7-én adták át ünnepélyes keretek között. A helyi polgármester, sportállamtitkár, Gyárfás Tamás uszodasejk együtt örültek az elkészült csarnoknak.

Gyárfás Tamás uszodasejk és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kiss László a Tüske uszoda átadásán 2016 március 6-án - Forrás: Magyar Úszó Szövetség Facebook
photo_camera Gyárfás Tamás szövetségi elnök, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kiss László a Tüske uszoda átadásán 2016 március 6-án - Forrás: a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala

Az elmúlt években végig az volt az ígéret, hogy a Tüske uszoda egyszerre lesz a világversenyekre készülő profi magyar úszók bázisa és használhatják majd a környéken élő, dolgozó, tanuló emberek.

„A csarnok nemcsak a versenysportot fogja szolgálni, hanem az egyetemistáknak és a kerületi polgároknak is lehetőséget biztosít a sportolásra.”

Ezt még 2014-ben mondta Újbuda polgármestere, Hoffmann Tamás.

A megnyitás után két héttel viszont többen arról írtak nekünk, hogy hiába adták át ünnepélyesen az uszodát, amit egyenesen a Várkert Bazárhoz hasonlított a sportállamtitkár, nem lehet használni.

Némi kérdezősködés után kiderült, hogy az ünnepélyes átadás nem pont azt jelenti, amit az emberek gondolnak, hanem utána negyedéves tesztüzem következik, és csak azután döntik el, hogyan engedik rá tömegterhelést az uszodára.

Mára eldőlt a dolog.

A Tüskecsarnok Facebook oldalán jelentették be, hogy most már tényleg megnyit mindenki számára az uszoda:

hétköznaponként 11:00 és 14:00 között lehet használni 1000 forintos belépő ellenében.

Kedves Vendégeink, tisztelt Érdeklődők! 2016. június 06.-tól, a Tüskecsarnok melletti Sportuszoda megnyitja kapuit az ú...

Posted by Tüskecsarnok on Saturday, June 4, 2016

A poszt alatti hozzászólásokból úgy tűnik, hogy az úszni vágyó közönség valamiért nincs elragadtatva a nyitva tartástól.

UPDATE 20:08

AZ RTL Klub Házon Kívül című műsorában lesz szó este a Tüske Csarnok építéséről. Az előzetes szerint 700 millió forintot fizetett ki osztalékként, majd nem sokkal később csődbe ment a budapesti Tüskecsarnok építésén dolgozó egyik cég, miközben legalább 730 millió forint tartozása van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.