Szegedi tetőterasz melletti napelemsor lett a győztes a Verde fotópályázatán

hirdetés
2016 június 09., 15:58
ad

Egy hónapig lehetett küldeni a képeket, egy hétig lehetett szavazni a tíz előválogatott kép közül a legjobb fotóra, és most vége, kihirdetjük az eredményt. "A napelemnek is van romatikája" című pályázatunkon Dániel légifotója (pontosabban a Szegedi dóm tornyából készült fotója) győzött, a Verde közönségének ítélete szerint:

Napelemek, reflektorok, hangulatos tetőterasz Szegeden
photo_camera Napelemek, reflektorok, hangulatos tetőterasz Szegeden. A szavazatok 20,71%-át kapta a kép

Mondjuk Szeged nemhiába az egyik legdélibb nagyvárosunk, nagyon erősek napelemben, a Szegedi Tudományegyetem például tavaly 2040 (!) panelt telepített épületeire, ami bő fél gigawattos kapacitást jelent.

Dániel jutalma egy helyes, pálmafát formázó napelemes asztali töltő. A második, harmadik és negyedik helyezett számára is van egy-egy nyereményünk, három, szintén napelemmel is táplálkozó powerbank a jutalmuk.

És ez itt a reklám helye: az ajándékokat az enHome, az ELMŰ napelem-telepítéssel (is) foglalkozó üzletága biztosította. Igazán megérdemelnek egy kattintást, már csak azért is, mert most bank bevonása nélkül, kamatmentes részletre is ajánlanak napelemes rendszereket, ami tudomásunk szerint páratlan a magyar piacon.

Napelemes gingkófa-töltőt nyert az első helyezet, powerbankokat a 2.-3.-4. Emailben értesítjük őket!
photo_camera Napelemes gingkófa-töltőt nyert az első helyezett, powerbankokat a 2.-3.-4.

A második a vidéki napelemes biciklitároló lett, ami ugyan nem egy kimondottan szép installáció, ellenben a CO2-emisszió-mentes drótszamarakkal együtt valóban lelkesítő létesítmény. A harmadik (mellesleg a Verde titkos favoritja) egy tündéri kis svájci faház, inkább csak jelzésértékű, de nagyon aranyos napelemekkel, a negyedik pedig egy német tanya, amelyen szervesen fonódik a múltba a jelen a gerendaépületek tetejére felhúzott kiserőművel:

photo_camera Hullámpala a napelem alatt: nem szép, de a sok biciklivel tényleg hangulatosan demonstrálja a zöldséget. Jogos a második hely Tamás képének, amely a voksok 19,25%-át kapta
photo_camera A Verde szerkesztőinek nagy kedvence volt a picike napelemekkel dekorált mézeskalács-házikó Svájcból, Barbara nevű olvasónktól. 13,85%-nyi szavazat
photo_camera Németországban tucatlátvány, a magyar tanyavilágban sajnos még ritkaság az ilyen szintű tetőfelület-kihasználás a gazdasági épületeken. Köszönjük Csongornak a képet, amely 9,49%-nyi szavazatot kapott

A győzteseknek gratulálunk, minden pályázónak köszönjük a beküldött képeket (aki lemaradt a szavazásról, itt nézheti végig a tíz döntős fotót), a közönségnek nagyon hálásak vagyunk a szavazási aktivitásért. A nyerteseket emailben értesítjük - a Verde pedig a közönség lelkesedén felbuzdulva már el is kezdte szervezni a következő pályázatot, amelyen az ország legérdekesebb napelemes kiserőművét keressük majd meg. Ezen a játékon egy igazán izgalmas nyeremény, napenergiával működő grillező lesz a tét - részletek hamarosan!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.