Végre egy igazán menő, világszínvonalú húzás az Orbán-Habony-Vajna klikktől

A politikában a pénzt mások teszik zsebre, nekünk viszont cserébe jogunk van jól szórakozni rajtuk. Ha valaki nem eléggé szórakoztató azt előbb-utóbb elzavarják. Ha lop, azért sohasem. Talán ezt a szórakoztatópolitikai alapigazságot ismerte fel a Habony Árpád-Andy Vajna kormánykommunikátor tandem, amikor utasítást kaptak Spéder Zoltán kikészítésére.

Maga a módszer, amivel próbálkoznak, pont ugyanolyan, mint amikor a orosz vezetésnek kellemetlen figurákról egyszer csak kijön egy videó a híradóban, ahogy kokós kurvákkal szórakoznak. Csakhogy nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy „próbálkoznak”. Egy ruszki típusú mocskos lejárató videó ugyanis - főleg a mi szempontunkiból – ötcsillagos népszórakoztató termék. Csakhogy a magyar kultúrában az ilyesminek – mármint a vérben, spermában, csöcsökben és rejtett felvételekben tocsogó trashbulvárnak – sajnos nincsen hagyománya.

És ezen a ponton bizonyította be Orbán propagandacsapata, hogy képesek kitörni a provinciális magyar pocsolyából. Ha egy műfaj nálunk nem létezik vagy gyenge, mi a megoldás? Hát onnan kell profit szerződtetni, ahol értenek a dologhoz. Igazi kommentelőbölcsesség ez, viszont igaz. Habony és Vajna pedig fogták magukat, és a lesifotózás Brazíliájából, Olaszországból szereztek profi paparazzót. Olyat, aki akkora májer, hogy idén februárban Róma közepén üldözte és elverte egy színész. Korábban magával Luis Figóval is volt afférja. Ez olyan referencia, mintha a Fradi következő brazilja a paulista bajnokságban szórná a mesterhármasokat.

Szóval ha már karaktergyilkosság van, akkor csináljuk ügyesen, a szakma mestereivel. És megcsináltuk! Olyan közös nemzeti büszkeséget érzek, amit legközelebb akkor fogok, ha megverjük az osztrákokat. Árpád, Andy, Viktor: köszönöm!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.