Az Eb első meccsén rögtön megvan az Eb első hőse

futball
2016 június 10., 19:26
comments 76
photo_camera Dimitri Payet. Kép: Marius Becker / dpa

A francia-román első félideje a nagy tornák nyitómeccseinek jellemző színvonalát hozta, ami főleg a házigazdáktól volt meglepő, mert nem sokat mutattak abból, miért tartják sokan fiatal csapatukat a torna nagy esélyesének. Pogba ide, Griezmann oda, a meccs első nagy helyzete a románoké volt, de összességében az első 45 perc alapján jó esély volt arra, hogy

az este legemlékezetesebb teljesítménye David Guettáé legyen,

ami már csak azért is meglepő lett volna, mert ő sem csinált semmit.

Aztán jött a második félidő, és beindultak a dolgok, ami mindenek előtt a West Ham United játékosának, Dimitri Payet-nak, és három csodálatos megmozdulásának köszönhető.

link Forrás

Először bravúrosan ráemelt egy labdát Pogba lábára, miután elfektette a védőjét, de ebből még nem lett kapásgól. Nem sokkal ezután viszont már gólt ért, ahogy Giroud fejére ívelte a labdát, így lett 1-0.

Románia ebből egyenlíteni tudott, a veterán Evra összehozott tizenegyest, Kassai Viktor be is fújta, Stanciu belőtte, 1-1.

A torna egyik legjobb csatárának tartott Griezmannt le is cserélték, jött Coman, aztán Pogba helyett a Manchester United szupertinije, Martial, de nem ő döntötte el a meccset, hanem az a Payet, akinek istenítésével már eddigre is már tele volt a Twitter, hát még ezután.

link Forrás

link Forrás

A 88. percben frenetikus gólt lőtt.

link Forrás

Ezzel Payet olyat csinált, amit 1976 óta senki: Eb nyitómeccsen gólja és gólpassza is volt.

link Forrás

És miközben ez zajlott, az angolok balhéztak Marseille-ben:

link Forrás

És volt egy magyar ember, aki fel merte tenni a kérdést:

link Forrás

És bár a francia-román ügyben, magyar játékvezetés mellett ez igazán adta volna magát, a meccset közvetítő Hajdú B. István a témában csak egy tréfát dobott be a meccs cége felé:

“Hát ezt is megértük. A román-francia területi vitát egy magyar dötötte el”

- mondta egy helyzet után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.