Tarlós megsarcolná a római-parti mobilgátat

A mobilgát megépítése után „helyi értéknövekedési adót” kellene fizetniük a római- parti hullámtérben élőknek – tudta meg az Index. Tarlós szerint így az ingatlanspekulációnak még a vádja sem merülhet fel.

Azt még a főpolgármester sem tudta megmondani, mekkora lesz az új adó mértéke, de biztosított mindenkit, hogy a szakemberek ezt majd pontosan kiszámolják. Hozzátette, hogy a fővárosnak joga van ilyen adót kivetni. A főpolgármester úgy számol, hogy a mobilgát engedélyezése nyárra befejeződik, a nyomvonalat pedig már ki is jelölték. Közölte, hogy a gát nyomvonalának módosítása miatt nagyjából 500 fával kevesebbet kell majd kivágni a Duna mellett. Elmondta, hogy a összedobják a pénzt egy faátültető gépre, ami 38 cm átmérőig 93%-os hatékonysággal ülteti át a fákat.

A 3-as metró kocsijairól elmondta, hogy azok darabjainak túlnyomó része új, de nem mindegyik, így szerinte joggal nevezhető felújítottnak, nem pedig újnak. Tarlós úgy számol, hogy a 3-as metró felújítása miatt a pótlásra 150 csuklós busz kell. Kiírták az új buszokra a tendert, és van nyertes is. A főpolgármester szerint ugyanakkor a kormány szolgáltatásvásárlást akar, hogy magyar buszok legyenek Budapesten.