Úgy osztogat a kormány Modern Városok Programra, hogy azt sem tudja mi, mennyibe fog kerülni és egyáltalán honnan lesz rá pénz

politika
2016 június 10., 08:46
comments 104

Orbán Viktor miniszterelnök már 19 megyeszékhellyel kötötte meg a Modern Városok Program megállapodás, aminek keretében legtöbbször kétszer kétsávos gyorsforgalmi utakat, ipari parkokat, uszodákat és más fejlesztéseket ajándékoz a kormány a településeknek. Súlyos milliárdokért. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese a Portfolio.hu-nak adott interjúban elárulta végre az összeget,

„ami már most 1500-1700 milliárd forintra rúg.”

És négy megyeszékhely még hátravan. Arra a kérdésre, hogy honnan lesz a költségvetésben erre fedezet, Csepreghy azt felelte, hogy

„még nem tudok konkrét választ adni, mert a program mérete nem végleges, de a 2017-es költségvetésből már látszik, hogy az lesz az első olyan év, amikor már jelentős, mintegy 1000 milliárd forint feletti a mozgástér a hazai és uniós büdzséből finanszírozott fejlesztésekre.”

A miniszter-helyettes szerint egyelőre még az egyes fejlesztések pontos összegét sem tudni,

a következő hetekben a kormány kiemelten foglalkozik azzal, hogy az egyes fejlesztések hogyan, miből finanszírozhatók.

Bár idén csak 52+50 milliárdot, és jövőre is csak 152 milliárd forintot rendeltek a programhoz, Csepreghy Nándor szerint nem lesz gond: 2018-ig a tervezésé a főszerep, utána kezdődhetnek meg a kivitelezések, lesz rá pénz.

Sok tízmilliárd megy el például erre a furcsa nevű dologra:

link Forrás

Összeszedtük nemrég, mire királykodja el Orbán a milliárdokat az országjárásán. Nem annyira egészségügyre, inkább sportra, ipari parkokra és megszámlálhatatlanul sok pénz megy mindenféle utakra.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.