Az Eb eddigi legnagyobb meglepetése: az utolsó pillanatban egyenlítettek az oroszok az angolok ellen

futball
2016 június 11., 18:57
comments 25

Szombat este a nap olyannyira legjobban várt meccsét játszotta le Marseille-ben a B csoport (Wales, Szlovákia, Anglia, Oroszország) két esélyesebb csapata, hogy az angol és orosz szurkolók már napok óta balhéztak a városban. (Ebből meg is született a nap hőse.) Pedig a meccsen sokkal kevesebb szabálytalanság volt, mint mondjuk az Albánia–Svájc meccsen.

Fotó: Boris Horvat / AFP
photo_camera Fotó: Boris Horvat / AFP

Az esti meccs pörgősen kezdődött, a csont nélkül kijutó angol válogatott sokkal erősebb volt, mint az orosz csapat. Az energikus, támadó focit játszó angolok részről az első félidőbe befért egy csomó szöglet, több komolyabb kapura lövés és egy lesgól is. Ehhez képest az oroszok – akikről előzetesen egy kellemes meglepetés vagy egy kellemetlen csalódás is elképzelhető volt – csak egyszer tudtak az angol kapura lőni. De az angolok mégsem törték át az orosz védelmet, a második félidő 0–0-ról indult.

Fotó: Vitalij Beluszov / Sputnik / RIA Novosty / AFP
photo_camera Fotó: Vitalij Beluszov / Sputnik / RIA Novosty / AFP

A második félidő elején aztán feléledtek az oroszok, kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. Mindkét oldalon komoly helyzetek jöttek, Wayne Rooney angol csapatkapitány is megpróbált szabadrúgásból gólt szerezni. A 71. percben Akinfejev óriásit védett: Rooney lőtte rá, de az orosz kapus vetődött, aztán pedig Lallana rúgott kapufát, de az már les volt.

Ekkor már úgy tűnt, az angoloknak ezen a meccsen semmi sem jön össze, de két perccel később Dier hatalmas szabadrúgásgóljából meglett az angol vezetés:

link Forrás

Ezek után viszont nem nagyon tértek magukhoz az oroszok, nem tudtak gólt szerezni – egészen a 3 perces hosszabbításig, amikor az orosz csapatkapitány, Vaszilij Berezuckij gólt fejelt Hartnak:

link Forrás

Ez a befejezés volt az Eb eddigi legnagyobb meglepetése.

De az angol szurkolóknak talán nem a meglepetés a legjobb szó.

link Forrás

A meccs végén a stadionban is beindult a balhé: az orosz szurkolók között füst és petárdázás volt, aztán a lefújáskor rárontottak az angol szektorra, de a szervezők hamar rendet tettek.

  • Anglia: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier - Rooney - Lallana - Kane - Sterling
  • Oroszország: Akinfejev - Szmolnyikov, Ignasevics, Berezuckij, Scsennyikov , Neustädter - Golovin - Szmolov - Satov - Kokorin

Az eddigi meccsek alakulása:

  1. Franciaország–Románia : 1–0
  2. Albánia–Svájc : 0–1
  3. Wales–Szlovákia : 2–1.
  4. Anglia–Oroszország : 0–0
Az orosz gól (Fotó: Boris Horvat / AFP)
photo_camera Az orosz gól (Fotó: Boris Horvat / AFP)

A legrosszabb dolog pedig, ami az Eb-n eddig történt, az David Guetta konstans vuvuzelázással felérő prüttyögése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.