Ismét egymásra találtak a francia rendőrök és a brit ultrák Marseille-ben

2016 június 11., szombat 15:16
139

A francia rohamrendőrök egy viszonylag békés szombat délelőtt után, délután három fele kezdtek el újra összecsapni az angol válogatott ultráival Marseille-ben. A város kikötőnegyedében harmadik napja tartanak az egyre erőszakosabb összecsapások, amibe időnként az orosz drukkerek is bekapcsolódnak.

Számára lehet, hogy véget ért az Eb (AFP/Tobias Schwarz) Fotó: TOBIAS SCHWARZ

Az angol és az orosz csapat szombat este kilenctől csap össze az Európa-bajnokságon, de szurkolóik már napok óta gyakorlatoznak. Szombaton egyelőre az oroszoknak még kevés híre, a rendőrök a kocsmák előtt gyűlekező angolokkal csaptak össze. Hivatalosan nem tudni, mi indította el a mai rohamot, de egyes hírek rendőrök felé repülő üvegekről szólnak.

Az összecsapásokban egy brit férfi eszméletét vesztette. A beszámolók szerint többször fejbe rúgták, de azt nem tudni egyelőre, hogy ki vagy kik követték ezt el. Kilenc embert tartóztattak le a rendőrök, közülük öten csak tegnap érkeztek meg a városba.

AFP/Neon Leal Fotó: LEON NEAL

Péntek este elég heves összecsapások voltak a kikötőben, és az angol szurkolók szerint a francia rendőrség provokálta őket: viszonylag békésen höbörgtek csak az utcán, amikor a rendőrség könnygázzal kezdte el őket oszlatni. A brit narratíva szerint az indokolatlan rendőrségi agresszió vezetett utána több erőszakhoz. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt