Megsértődött, és nem ment el Muhammad Ali temetésére a török elnök

Külföld
2016 június 11., 11:17

Csütörtökön még részt vett egy hagyományos ramadani imádságon Louisville-ben a Muhammed Ali temetésére az Egyesült Államokba utazó török elnök, de a pénteki szertartáson már üres volt a széke, a búcsúztatók közül kihúzták. Erdogan hivatala pedig nem kommentálta a korábbi visszautat. A török Hürriyet Daily News szerint Erdogan egyszerűen megsértődött. Az elnök állítólag először azt szerette volna, hogy a mekkai Kába szentélyéből származó kendőt helyezzen el a sportoló koporsójára, de ezt a szervezők nem engedték neki. Majd elutasítás volt a válasz arra az igényre is, hogy Erdogan és a török vallásügyi hivatal vezetője, Mehmet Görmez a Koránból olvasson fel egy-egy részletet.

Volkan Furuncu / Anadolu Agency
photo_camera Volkan Furuncu / Anadolu Agency

A Hürriyet szerint a kellemetlenségeket az is tetézte, hogy összevitatkozott az amerikai titkosszolgálat és a török elnöke testőrsége, mert az egyik titkosszolgálati tiszt a testőrök útjában volt, amikor Erdogan éppen beszállt a kocsijába. A török elnökről amúgy azt tartják, hogy fiatal kora óta rajongta Alit, aki szerinte az összes elnyomott és sértett muszlim ember hangja volt. (Hurriyet/Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.