Megtaláltam egy bűnözőt, akit az Interpol köröz

2016 június 11., szombat 14:00
74

Megnéztem az Interpol körözési listáját, és találtam rajta egy magyar ügyvédet. → Rákerestem a Google-ben. → Megoldottam egy rendőrségi ügyet.

Az Interpol honlapján most 60 magyar állampolgárságú embert köröznek bűncselekményért. Nincs már köztük Hernádi Zsolt, de Kun-Mediátor Marcsika piramisjátékos még igen, ahogy Szalay László is, aki 2007-ben 100 millió forintot utalt el Svájcba.

Az egyik ilyen körözött személy, aki ellen a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki, hogy megkezdhesse a magyarországi börtönbüntetését, az az 1977-ben született dr. Hartai Győző Sándor.

Forrás: interpol.int

Mintha csak a föld nyelte volna el

A police.hu-n is megtalálható az elfogatóparancs alapján nyilvánosan körözött emberek között. Az egykori ügyvédet – akinek 2015 januárján a kamarai tagsága is megszűnt – magánokirathamisítás és különösen nagy összegű csalás miatt keresik.

Csakhogy egy gyors Google-kereséssel megtudtam, hogy Hartai Győző már 2014 októberében meghalt.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem honlapján jelent meg erről gyászhír, minthogy Hartai korábban az ottani Munkajogi Tanszék oktatója volt. Mint írták, „tragikus hirtelenséggel” halt meg, ami nem ritkán öngyilkosságot jelent, de hogy itt erről van-e szó, azt nem tudni. Tavaly októberben egy rokona pedig kitette a Facebookra a gyászjelentést, ami szerint a férfi 2014. október 23-án halt meg, és egy hónapra rá Budapesten el is temették a hamvait.

Hartai Győző gyászjelentése

Megkerestem a rendőrséget, hogy – minthogy Hartait máig körözik – valójában csak megrendezte-e a halálát, vagy csak több mint másfél éve nem tűnt fel a hatóságoknak, hogy már nem él. Ezt a választ adták: „Az Ön által említett üggyel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás iratait 2015. december 4-én vádemelési javaslattal – a terhelt távollétében – megküldte a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség részére. A férfival szemben az elfogatóparancs azóta is érvényben van.”

Mivel Hartai halálával kapcsolatban nem mondtak semmit, ezért valószínű, hogy a rendőrség egyszerűen nem tudja, hogy a volt ügyvéd meghalt, és most ezért köröztetik egész Európában.

  Örülök, hogy segíthettem

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt