Még nem tett feljelentést a poloska miatt az Eötvös Károly Intézet

politika
2016 június 11., 07:56
comments 103

Várhatóan nem tesznek feljelentést a talált szerkezet miatt, árulta el az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke a Magyar Nemzetnek. Majtényi László szerint az intézet számítógépes hálózatába rejtett, adattovábbításra is alkalmast eszközt profi telepíthette. Az irodába és az annak helyt adó társasházba is csak több, biztonsági zárral ellátott ajtón át lehet bejutni. Igaz, ezek közül az utóbbi időben több is elromlott, amit szakértők szerint az illegális behatolás is okozhatott.

Az intézet a jövő hét elején dönt a feljelentésről, amit a tanúkihallgatások miatt kerülnének el, ami igazmondási kötelezettséggel jár. Illetve át kéne adni az eszközt magát is. Majtényi szerint egy ilyen ügyben vannak olyan információk, amelyeket az ember nem ad tovább;

például nem szeretném elárulni, ki segített megtalálni a poloskát.

Az elnök szerint a lehallgató telepítésével egyértelmű jogsértés történt, hiszen az intézetben semmi olyan nem történik, ami alapot adhatna jogszerű lehallgatásra. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Tényi István feljelentőbajnok, Fidesz-tag a sajtóhírekből készült összeállítása alapján ismeretlen elkövető ellen tiltott adatszerzés bűntett gyanúja miatt már feljelentést tett az ORFK-nál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.