Még nem tett feljelentést a poloska miatt az Eötvös Károly Intézet

2016 június 11., szombat 7:56
108

Várhatóan nem tesznek feljelentést a talált szerkezet miatt, árulta el az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke a Magyar Nemzetnek. Majtényi László szerint az intézet számítógépes hálózatába rejtett, adattovábbításra is alkalmast eszközt profi telepíthette. Az irodába és az annak helyt adó társasházba is csak több, biztonsági zárral ellátott ajtón át lehet bejutni. Igaz, ezek közül az utóbbi időben több is elromlott, amit szakértők szerint az illegális behatolás is okozhatott.

Az intézet a jövő hét elején dönt a feljelentésről, amit a tanúkihallgatások miatt kerülnének el, ami igazmondási kötelezettséggel jár. Illetve át kéne adni az eszközt magát is. Majtényi szerint egy ilyen ügyben vannak olyan információk, amelyeket az ember nem ad tovább;

például nem szeretném elárulni, ki segített megtalálni a poloskát.

Az elnök szerint a lehallgató telepítésével egyértelmű jogsértés történt, hiszen az intézetben semmi olyan nem történik, ami alapot adhatna jogszerű lehallgatásra. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Tényi István feljelentőbajnok, Fidesz-tag a sajtóhírekből készült összeállítása alapján ismeretlen elkövető ellen tiltott adatszerzés bűntett gyanúja miatt már feljelentést tett az ORFK-nál.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt