"Úgy rálépni a tyúkszemükre, hogy az fájjon is"

2016 június 11., szombat 6:20
116

A szombat délutáni Tanévzáró - Bizonyítványosztó tüntetésen eső és egy újabb jelentős bejelentés várható, mondta Pukli István a Népszabadságnak. A Tanítanék Mozgalom arca elmondta, hogy az elmúlt félévben a szervezetnek köszönhetően rengeteg kiváló pedagógust, oktatási szakembert ismert meg, így a kormánynak azt már sikerült elérni, hogy összejött egy keménymag. Pukli szerint a Tanítanék Mozgalom eredménye, hogy Czunyiné Bertalan Judit székébe ült Palkovics László.

Pukli szerint sajnos még mindig érezhető, hogy a tanárok nem mernek kiállni, nem mernek tüntetni. Pedig szerinte szeptembertől csak rosszabb lesz, a Klik nem működik rendesen. Pukli szerint nem csak politikai, hanem gazdasági érdek is, a központosított működés, mert így

„a közbeszerzéseket könnyebb egy kézben tartani. Nem szeretnék abba bonyolódni, ki mennyit lop, de ez kiváló terep lehet a lopáshoz. Mondogatják, hogy soha nem volt annyi pénz a közoktatásban, mint manapság.”

Emiatt nem tapasztalja Pukli, hogy a Tanítanék Mozgalom tagjai kifáradnának,

„egyre erőteljesebb dühöt és ellenállást látok,”

tette hozzá. Tárgyalnának a kormánnyal, de ott nincs nyitottság erre. Pukli szerint nem lehet a végtelenségig könyörögni az egyeztetésért.

„Többször kell úgy rálépni a tyúkszemükre, hogy az fájjon is.”

Bár a mozgalom a társadalom irányából erős nyomást érez a párttá alakulás irányába, ez nem fog bekövetkezni Pukli István szerint.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója arról számolt be a lapnak, hogy fogalma sincs, mi változik szeptembertől. Az intézményvezetőnél egy hónapja nem is jelentkezett a tankerület,

„azt se tudjuk, hogy élnek-e, vagy halnak.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt