Vona: Lemondok, ha nem nyerünk 2018-ban

POLITIKA
2016 június 11., 05:04
comments 104

Már hosszú ideje érlelődött benne Novák Előd menesztése, de csak személyes találkozójukon hozta meg a végső döntést, mondta Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A Jobbik párt elnöke szerint az, hogy a frakcióból is távoznia kell Nováknak, a tisztújító kongresszust megelőző másfél hónap tapasztalatai döntötték el.

„Én is beláttam, hogy olyan sebeket okoztunk egymásnak, amiket nem lehet már begyógyítani,”

tette hozzá. Vona szerint Novák Előd igaztalan vádakat fogalmazott meg vele és a párt elnökségével szemben, amikkel amúgy sem kell a nyilvánosság elé lépni.

Vona Gábor beszédet mond a Jobbik 2015 novemberi, bevándorlás- és terrorizmusellenes demonstrációján, Budapesten.

És ennek a folyamatnak a lezárása volt a mostani kongresszus. Vona Gábor szerint majd 2018-ban eldöntik, hogy a párt elég érett-e a kormányzáshoz vagy sem. Ő személy szerint még ráér, de az ország már nem.

„Ha 2018-ban nem nyerjük meg a választást, az igenis kudarc lesz. Ha így alakul, le fogom vonni a konzekvenciát, és lemondok. Én vállalom a felelősséget, ha győzünk, akkor is, ha veszítünk, akkor is.”

Vona szerint a Fidesz jelenleg csak a menekültválsággal tudja fenntartani az előnyét, és

„Orbán Viktor egy kiégett ember, akit semmi más nem érdekel, csak a lopás és a foci.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.