50 halottja és 53 sebesültje van az orlandói mészárlásnak, ami Amerika eddigi legvéresebb lövöldözése

2016 június 12., vasárnap 14:58
1173

A 29 éves Omar Mateen iszlám radikális követte el az orlandói melegbár elleni merényletet, amiben a legutóbbi sajtótájékoztató szerint 50 ember vesztette el az életét, és további 53 ember sebesült meg.

Ashley Velazquez, John Velazquez, Jessica Velazquez és Mariah Velazquez, az előző nap meggyilkolt Christina Grimmie énekes rajongói (Fotó: Gerardo Mora / Getty Images / AFP) Fotó: GERARDO MORA

A hatóságok szerint a férfi a Pulse nevű melegbárban helyi idő szerint hajnali 2 körül kezdett lövöldözni egy automata gépkarabéllyal. A rendőrök végeztek vele. Itt egy videó a lövöldözés végéről:

A rendőrség szerint Mateen Amerikában született amerikai állampolgár, de a szülei nem, ők afgánok. A férfi radikális iszlamista volt, az FBI szerint kapcsolatban állt az ISIS-szel, de még nem tudni, hogy szervezett támadás volt-e, vagy egy magányos farkasként csapott le.

Omar Mateen (Fotó: Facebook)

A rendőrök azt mondták, a férfi kifejezetten melegeket akart gyilkolni, így nemcsak terrorizmusról, de gyűlölet-bűncselekményről is szó van. A férfi jól felkészült: támadófegyver, kézifegyver és „két gyanús szerkezet” is volt nála.

Fotó: Orlandói rendőrség / AFP Fotó: HO

Az RT videóján az látható, ahogy a sebesülteket vitték el:

Ez volt Amerika történetének legvéresebb lövöldözése

írja a New York Post.

A floridai iszlám közösség vezetője a közösség gyászáról és együttérzéséről biztosított mindenkit, és kifejtette, hogy a közösség elítél minden ilyen és hasonló bűncselekményt. (Guardian, TMZ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt