50 halottja és 53 sebesültje van az orlandói mészárlásnak, ami Amerika eddigi legvéresebb lövöldözése

Terrorizmus
2016 június 12., 14:58
comments 1165

A 29 éves Omar Mateen iszlám radikális követte el az orlandói melegbár elleni merényletet, amiben a legutóbbi sajtótájékoztató szerint 50 ember vesztette el az életét, és további 53 ember sebesült meg.

photo_camera Ashley Velazquez, John Velazquez, Jessica Velazquez és Mariah Velazquez, az előző nap meggyilkolt Christina Grimmie énekes rajongói (Fotó: Gerardo Mora / Getty Images / AFP)

A hatóságok szerint a férfi a Pulse nevű melegbárban helyi idő szerint hajnali 2 körül kezdett lövöldözni egy automata gépkarabéllyal. A rendőrök végeztek vele. Itt egy videó a lövöldözés végéről:

A rendőrség szerint Mateen Amerikában született amerikai állampolgár, de a szülei nem, ők afgánok. A férfi radikális iszlamista volt, az FBI szerint kapcsolatban állt az ISIS-szel, de még nem tudni, hogy szervezett támadás volt-e, vagy egy magányos farkasként csapott le.

photo_camera Omar Mateen (Fotó: Facebook)

A rendőrök azt mondták, a férfi kifejezetten melegeket akart gyilkolni, így nemcsak terrorizmusról, de gyűlölet-bűncselekményről is szó van. A férfi jól felkészült: támadófegyver, kézifegyver és „két gyanús szerkezet” is volt nála.

photo_camera Fotó: Orlandói rendőrség / AFP

Az RT videóján az látható, ahogy a sebesülteket vitték el:

Ez volt Amerika történetének legvéresebb lövöldözése

írja a New York Post.

A floridai iszlám közösség vezetője a közösség gyászáról és együttérzéséről biztosított mindenkit, és kifejtette, hogy a közösség elítél minden ilyen és hasonló bűncselekményt. (Guardian, TMZ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt