Egy link, amire TÉNYLEG NE KATTINTS!!!

tech
2016 június 12., 05:38
comments 61

Ugyan má, mi rossz sülhetne ki abból, ha rákattintanál egy

Ruin My Search History

című linkre, amiről a Redditen - igen, még A Redditen is - azt írják, hogy

"Hello, szia, szevasz. Igen. Ez az oldal tényleg millió ostoba kereséssel kúrja szét a Google keresési előzményeidet. Némelyik csak gusztustalan, de vannak olyanok is, amikkel felkerülhetsz a hatóságok figyelőlistáira. Pont azt nyújtja, amit ígér. Van rajta NSFW-tag, figyelmeztetés, és most ez a komment is. Csak saját felelősségre, stb."

Csupa komolyan vehetetlen figyelmeztetés, nem?

Én azért komolyan vettem, és milyen jól tettem, hogy komolyan vettem. Szerencsémre voltak nálam kevésbé beszarik, például a The Next Web szakírója, Bryan Clark, aki azt gondolta, hogy mexikói magányában talán nem akkora baj, ha rákerül néhány amerikai erőszakszervezet figyelőlistájára.

Szóval kattintott. Aztán rögzítette, hogy mi történik:

link Forrás

Első körben egész olcsón megúszta, bár ha van csaja, aki esetleg belenéz a keresési előzményekbe, abból még lehet kellemetlen beszélgetés. Meg egy ideig a határon is izgulhat egy kicsit. De legalább a pedofília gyanúját megúszta, mert annyi jóérzés még volt a Ruin My Search History alkotóiban, hogy gyerekpornográfiával nem tömi tele az előzményeket.

A lényeg a lényeg:

NE, ismétlem, NE KATTINTS erre a linkre.

Tényleg.

Én szóltam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.