Új front az illegális migrációban: Lengyelországon át érkeznek az orosz állampolgárságú csecsenek Németországba

Külföld
2016 június 12., 12:52
comments 43

Naponta akár ezren is illegálisan léphetnek be Németországba Lengyelország felől, állítja a Welt am Sonntag a határőrizetért felelős szövetségi rendőrség egyik belső jelentésére hivatkozva. A jelentés szerint a lengyel határon fekvő Odera menti Frankfurt rendőrsége erősödő migrációs nyomást tapasztal.

A jelentés szerint főként orosz állampolgárok, csecsen nemzetiségűek érkeznek Lengyelországon át Németországba. A lap név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrásai szerint a 460 kilométeres német-lengyel határszakasz igazgatásáért felelős egységnél rossz a hangulat, mert már járőrözésre is alig van elég ember. "A határ kelet felé teljesen nyitva áll", és "az embercsempészek csak nevetnek rajtunk", mondta az egyikük.

A Welt am Sonntag szerint senki sem tudja, hogy mennyien lépnek be illegálisan Németországba Lengyelország felől. Az egyik forrás azt mondta, hogy akár ezren is lehetnek naponta, de a lap szerint ez bizonyára túlzás. Az biztos, hogy májusban 116 illegális határátlépést regisztráltak, de ez nem irányadó adat, mert alig van ellenőrzés. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.