Az osztrák belügyminiszter egyszerűen lebontaná Hitler szülőházát

külföld
2016 június 13., 09:24
comments 96

Az osztrák belügyminiszter, Wolfgang Sobotka a hétvégén arról beszélt, hogy ha túl vannak Hitler szülőházának kisajátítási eljárásán, akkor elképzelhető, hogy lebontják a braunaui épületet. Szerinte ez lenne a legtisztább megoldás. Csakhogy jelenleg még műemléki védelem alatt áll, ezért jelenleg ezt még nem tudnák meglépni.Fotó: AFP/APA/mansfred FelsA műemlékvédelmi hivatal elnöke, Barbara Neubauer hétfőn azt mondta, a jelenlegi felállás szerint nem lehet bontani. Ahhoz, hogy egy védett épületet le lehessen bontani, először ki kell vonni a védettség alól.

A ház egyébként 2011 óta üresen áll, mivel a tulajdonos nem egyezett bele, hogy felújítsák az épületet. De évek óta nem is akarja eladni. Ezért döntött a kormány a kisajátítás mellett, indokolt az osztrák belügyminisztérium. A belügyminisztérium mindenesetre meg akarja akadályozni, hogy a neonácik továbbra is zarándokhelyként használják. (Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.