Az osztrák belügyminiszter egyszerűen lebontaná Hitler szülőházát

2016 június 13., hétfő 9:24
96

Az osztrák belügyminiszter, Wolfgang Sobotka a hétvégén arról beszélt, hogy ha túl vannak Hitler szülőházának kisajátítási eljárásán, akkor elképzelhető, hogy lebontják a braunaui épületet. Szerinte ez lenne a legtisztább megoldás. Csakhogy jelenleg még műemléki védelem alatt áll, ezért jelenleg ezt még nem tudnák meglépni.Fotó: AFP/APA/mansfred FelsA műemlékvédelmi hivatal elnöke, Barbara Neubauer hétfőn azt mondta, a jelenlegi felállás szerint nem lehet bontani. Ahhoz, hogy egy védett épületet le lehessen bontani, először ki kell vonni a védettség alól.

A ház egyébként 2011 óta üresen áll, mivel a tulajdonos nem egyezett bele, hogy felújítsák az épületet. De évek óta nem is akarja eladni. Ezért döntött a kormány a kisajátítás mellett, indokolt az osztrák belügyminisztérium. A belügyminisztérium mindenesetre meg akarja akadályozni, hogy a neonácik továbbra is zarándokhelyként használják. (Die Presse)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt