Biciklit loptak, majd belefutottak a rendőrökbe. Az igazi dráma csak ezután következett

bűnügy
2016 június 13., 11:07
comments 100

Misztikus felvétel került fel a police.hu honlapjára. Itt is van:

link Forrás
Elsőre nem is nagyon tudtuk rekonstruálni, mit látunk pontosan. Szerencsére a rendőrség közleménye segítségünkre volt:

"Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2016. június 8-án 0 óra körül a Piac úton ellenőrzés alá vontak két kerékpározó fiatalt. A rendőrök felvették a fiatalkorú fiúk adatait, illetve fényképet készítettek a biciklikről. Mindeközben az érintettek nemtetszésüket fejezték ki, mondván nem lopták ők a kerékpárokat, majd az intézkedés végén elhajtottak.

Másnap a kerékpárok tulajdonosa a rendőrségen bejelentést tett, hogy az éjszaka folyamán ellopták két vadonatúj, egyenként 50 000 forintot érő kerékpárját, amelyeket ugyan visszavittek, de rossz helyre tették le őket. A tolvajok akciójáról pedig egy biztonsági kamera is felvételt készített.

A rendőrök az információk alapján azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a lopás bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 és 14 éves fiatalkorú ózdi fiúkat, a hatóság pedig eljárást indított velük szemben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.