Kósa Lajos: Az a legveszélyesebb, ha valaki máshonnan jött, de itt született

2016 június 13., hétfő 10:37
434

Napirend előtti felszólalásra jelentkezett az utolsó ülésnapon Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. Az Iszlám szélsőségek terrorja című felszólalásában Kósa a vasárnapi, orlando-i merényletre reagált.

A terrorcselekményből kiindulva Kósa arról beszélt, hogy

"Ez a tragédia újra rámutat arra, ami tulajdonképpen az Egyesült Államokat és Európát feszegeti vagy feszélyezi már egy ideje."

Ez pedig a bevándorlók nagy számú érkezése, ami együtt jár a terrorveszéllyel és az erőszak növekedésével. Mint Kósa elmondta, ez az eset is rámutat arra, hogy ezeknek a bevándorlóknak az integrációja "rendkívüli nehéz, majdnem kezelhetetlen, majdnem megoldhatatlan".

Majd Kósa így folytatta:

"Az is nyilvánvaló, hogy azok az esetek a legveszélyesebben, amikor egy teljesen másik civilizációból érkezik valaki, már ugyan itt születik, de egész egyszerűen nem tud alkalmazkodni, sőt nem is akarja, nem tudja elfogadni azokat a demokratikus vívmányokat vagy azokat az eredményeket, amiket az amerikai és az európai civilizáció magának tud."

Ez pedig Kósa szerint rámutat arra a problémára, amivel Magyarország is küzd. Ez a kényszerbetelepítés.

Kósa szerint ugyanis nem az a megoldás, amit a hírekben látni, hogy az olasz parti őrség tömegével segíti a világ minden részéről érkező bevándorlókat, akiket a jelenlegi terv szerint ezután Európában szétosztanának.

Ehelyett Kósa megoldással is előállt, szó szerint idézzük:

"Hanem az a megoldás, hogy igenis ennek a határok védelme mellett ennek a megvalósításával véget kell vetni."

Kósa kitért arra is, hogy minden ilyen tragédiánál felvetődik a kérdés, hány száz ártatatlan embernek kell még meghalnia, hogy a konzekvensen bevándorláspártiak legalább elgondolkozzanak:

"Úgy látszik, nem volt még elég halott, nem volt elég dráma ahhoz, hogy a nagyon trendinek számító liberálbaloldali megközelítés megváltozzon."

- foglalta össze, majd hozzátette, hogy ezért kell küzdeniük minden eszközzel a migráció és a kényszerbetelepítés ellen.

A felvétel a parlament honlapján hallgatható meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt