Orbán: Az unió megmaradásához a történelmi igazság nem elég

politika
2016 június 13., 10:14
comments 107

A miniszterelnök az Európai Beruházási Bank budapesti irodájának megnyitóján beszélt arról, hogy szerinte az EU magmaradásához a Brexit, a szabadkereskedelmi megállapodása és a oroszokkal való rossz viszony miatt egy csomó bizonytalanság van Európa körül.

Régen volt szükség olyan nagyon sikerre, mint ma, az unió megmaradásához a történelmi igazság nem elég”-jelentette ki a miniszterelnök. Úgy látja, ha a tagállamokban nincs siker, akkor nehéz lesz egyben tartani az EU-t.

Szerinte Magyarország nélkül ma nem lehet gazdasági sikertörténetet létrehozni az Európai Unióban, ezért Európai Beruházási Bankra és az Európa Tanács Fejlesztési Bankra óriási felelősség hárul.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd
photo_camera Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd
A találkozón aláírt egy 30 milliárdos hitelmegállapodást óvoda-, iskolafejlesztésről, uszodák, tornatermek építéséről. Azt mondta, ezzel Magyarországot az EU egyik legbiztosabb pontjává lehet tenni.

Arról, hogy 2020 után jóval kevesebb pénzt kap az ország megjegyezte, hogy számítani kell arra, hogy nem lesz olyan külső támasz, mint eddig. Így viszont fel kell építeni egy olyan pénzügyi rendszert, ami képes lesz finanszírozni a gazdasági növekedését, ebben pedig komoly szerepet szánna az Európai Beruházási Banknak.

Elismerte, hogy az elmúlt negyed év növekedési adataival ő sem elégedett, a gazdasági teljesítményt meg szeretné duplázni. Ezt jobban szervezett gazdasággal, kisebb bürokráciával és jobban dolgozó állammal akarja elérni, de a teljes foglalkoztatottságot még ennek ellenére sem tartja kizártnak. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.