64 milliót vitt haza a fideszes képviselő, aki hat év alatt egyszer sem szólalt fel a parlamentben

Bíró Márk. Fotó: fidesz.hu

2010,a második Orbán-kormány hivatalba lépése óta ül a parlamenti patkóban Bíró Márk, fideszes képviselő, aki az elmúlt hat év legenerváltabb képviselője: egyetlen egy alkalommal sem szólalt fel a T. Házban, csak ült, hallgatta a többi képviselőt, és leszegett fejjel dolgozott. A tavalyi évben a honvédelmi bizottság tagjaként 23 bizottsági ülésből összesen 5-ön vett részt.

Fogadóórát nem tart, pedig elvileg országos listáról bekerült képviselőként ez elvileg kötelessége lenne, és a munkásságát feltáró Bors lakossági fórumoknak sem találta nyomát. Bíró legutóbb 2012-ben adott interjút, és 2013-ban szólalt meg képviselői mínőségében úgy en bloc,

és már akkor arról beszélt, hogy miért nem beszél: szerinte a választói képviseletnek csak egy formája a felszólalás, a frakcióüléseken folytatott aktív részvétel legalább annyira sajátja kell legyen egy hazájáért szívvel-lélekkel dolgozó politikusnak.

Ezért a teljesítményért ma MAgyarországon havi bruttó 748 ezer forint, plusz üzemanyag- és lakhatási támogatás jár. Bíró Márk ellentmondást nem tűrő munkájára az elmúlt hat évben nagyjából 64 millió forintot áldoztak a magyar adófizetők. (Bors)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.