Rettegnek az orosz-angol szurkolói visszavágótól

futball
2016 június 14., 04:16
comments 36
Romok Marseille óvárosában. Fotó: Georges ROBERT
photo_camera Romok Marseille óvárosában. Fotó: Georges ROBERT

"Komoly aggályai" vannak az angol labdarúgó szövetségnek az Európa-bajnokság Lille-i helysznének biztosítása miatt. Szerdán az orosz válogatott játszik Lille-ben a szlovákokkal, másnap az angolok a közeli Lens-ban játszanak Wales-szel. Aggodalomra az ad okot, hogy Lens kisváros, így eredetileg azt javasolták a brit szurkolóknak, hogy akinek nincs jegye, inkább a közeli nagyvárosban, Lille-ben szurkoljon.

Most viszont attól tartanak, hogy még Lille-ben sem elégségesek a biztonsági intézkedések, így megismétlődhetnek a marseille-i zavargások, pláne, hogy most már van miért revansot vennie a briteknek, akik között eleve is voltak rendbontásra hajlamosak. Még ha egyes szakértők szerint - és szerintem is - a francia rendőrök keménykedő fellépése sem javított a helyzeten.

Az angol szövetség a Lille-i helyszínnel kapcsolatos aggályai mellett az UEFÁ-nak írt levelében visszatutasította azt is, hogy a szövetség az angol szurkolókat is hibáztatja a marseille-i stadionban történtekért, és az angol válogatottat is kizárással fenyegette.

"A két szövetségnek küldött levelükben arra utalnak, hogy részben az angol szurkolók is felelősek a meccsen történtekért. Pedig ennek a felvételek is ellentmondanak, ahogy az a tény is, hogy a fegyelmi testületük csak az orosz szövetség ellen kezdeményezett szankciókat" - írták.

Igaz, azt is elismerik, hogy "az angol szurkolók egy kisebbsége valóban részese volt az incidenseknek, ami nagyon elkeserít minket, de lássák be, hogy több tízezer szurkolónk nagyon pozitívan viselkedett", írták.

A levél végén jelezték, hogy komolyan aggódnak a Lille-i biztonsági intézkedések miatt, főleg azért, mert az orosz szurkolók is ott lesznek. Azok az oroszok, akik között a francia hatóságok szerint legalább 150 olyan van, aki csak a balhé kedvéért jöttek az Eb-re. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.