Intézetbe zárhatják a 14 éves lányt, aki a zaklatások miatt öngyilkosságot kísérelt meg

bűnügy
2016 június 14., 02:14
comments 118

A gyámhivatal döntése alapján első körben egy hónapra intézetbe zárhatják F. Viktóriát, a 14 éves lányt, aki öngyilkosságot kísérelt meg osztálytársai zaklatása miatt, írja a Blikk. A lányt egy, az internetről letöltött szexképpel zaklatták - amiről azt állították, hogy őt ábrázolja -, ezért próbálta megölni magát.

A gyámügy döntése alapján Viktóriának egy hónapja van, hogy bizonyítson, ez idő alatt hetente legfeljebb egyszer találkozhat az őt nevelő nagyanyjával.

Viktória nagyanyja elmondása szerint egy ideje már gyámügyi védelemben volt, mert "valóban voltak vele bajok". "De kérdem én, melyik kislánnyal ne lett volna baj, akit nem a szülei nevelnek? Én megadtam neki mindent, de Viki lelke akkor is sérült" - nyilatkozta a Blikknek a lány nagyanyja, Ildikó, akiről a lap azt írja, hogy nagybeteg.

Közben a rendőrség büntetőeljárást folytat Viktória zaklatói ellen, bár erről bővebben nem kívánják tájékoztatni a nyilvánosságot, mert az érintettek kiskorúak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.