ISIS-es végezhetett egy francia rendőrparancsnokkal és feleségével

2016 június 14., kedd 4:59
114
Az elit RAID rendőrkommandó távozóban a magnanville-i túszejtés helyszínéről. A ház előtt meggyilkolt rendőrparancsnok nejét már nem sikerült megmenteni, a gyerekét igen. AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE Fotó: MATTHIEU ALEXANDRE

Halálra késelt egy rendőrparancsnokot, majd a feleségét is meggyilkolta egy egyerlőre meg nem nevezett támadó Franciaországban, a Párizshoz közeli Magnanville-ben.

A támadó, aki azt állítja magáról, hogy az ISIS katonája, a rendőrparancsnok meggyilkolása után ejtette túszul a nőt és gyermekét. A kommandósok a nő életét már nem tudták megmenteni, a gyerekét még igen.

Az ISIS "hírügynöksége", az Amaq állítása szerint is az ő katonájuk volt a támadó, bár hivatalosan még nem vállalták a felelősséget a támadásért. A francia ügyészség ezek alapján terrorizmus gyanújával indított nyomozást.

A francia elnök, Francois Hollande kedd reggelre tanácskozást hívott össze, hogy kitárgyalják a történteket. "Fel fogjuk deríteni ennek a förtelmes drámának a körülményeit" - írta közleményében.

Az AFP szemtanúk beszámolója alapján azt írja, hogy a késsel hadonászó támadó "Allahu akbar" kiáltással rontott rá a civilruhás rendőrparancsnokra az otthona előtt.

A késelés után bement a házba, és túszul ejtette a meggyilkolt rendőr családját. Azt, hogy az ISIS harcosa, a túsztárgyalókkal közölte.

A francia rendőrség a túszejtés után riasztotta az elit RAID kommandót, amely azután ütött rajta a túszejtő gyilkoson, hogy a tárgyalások sikertelennek bizonyultak. A szemtanúk szerint a kommandósrohamot robbanások zaja kísérte.

A támadó életét vesztette a rajtaütés során. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt