Landolás közben megsemmisült a SpaceX rakétája

TECH
2016 június 15., 17:11
comments 114

Három sikeres landolást követően szerdán nem sikerült leszállnia az Atlanti-óceánon lévő távirányítású hajóra az űrutazásokban forradalmi változást ígérő SpaceX cég Falcon 9-es rakétája első fokozatának, amely így megsemmisült.

A Space X Thaicom 8-as rakétájának fellövése Floridában 2016. május 27-én.
photo_camera spacex / AFP

A Falcon 9 legutóbb május 27-én hajtott végre sikeres leszállást, ám most a SpaceX felvételeinek tanúsága szerint nekicsapódott a vízen úszó hajónak. Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa megerősítette, hogy a hordozórakéta megsemmisült.

link Forrás

A Falcon 9-es helyi idő szerint 10.29 órakor hagyta el a kilövőállást a floridai Cape Canaveralben. Ezt követően az első fokozat a visszatérés, leszállás közben felrobbant, ám a második fokozat teljesítette küldetését; két műholdat is pályára állított 36 ezer kilométeres magasságban.

A SpaceX célja, hogy olyan rakétát állítson elő, amely egymás után többször és gyorsan újra felhasználható, ami drasztikusan csökkentheti az űrutazás költségeit. (MTI, Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.