Letartóztatták az orlandói áldozatokról megemlékező melegpárt Moszkvában

külföld
2016 június 15., 06:39

Hétfőn napközben ültették rendőrautóba és vitték kihallgatni azt a két meleg férfit, akik az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége előtt szeretettek volna elhelyezni virágot és egy kis táblát, hogy így emlékezzenek meg az orlandói áldozatokról. A táblára a

Love wins - Stay with Orlando

feliratot írták. Lobe Islam Abdullabeckov elmondta, hogy a rendőrök azonnal odaléptek hozzájuk azzal, hogy tiltott cselekményt követnek el. A barátjával érkező férfi az egyenruhásoknak is elmondta, hogy semmiféle politikai akció nem járt a fejükben, csak részvétet szerettek volna nyilvánítani. A rendőrök végül elengedték a két férfit. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.