A bíróság szerint Kocsis Máté nem meleg, viszont ettől még nyugodtan le lehet melegezni

jog
2016 június 16., 10:57
comments 287

Másodfokon megnyert Ungár Klára volt fideszes, majd SZDSZ-es képviselő Kocsis Máté fideszes józsefvárosi polgármester ellen, miután a bíróság kimondta:

Kocsis keresetében elmulasztotta megmagyarázni, miért sértő rá nézve, ha lemelegezik.

A bíróság az ítéletben azzal érvelt, hogy Ungár nem bizonyította be Kocsisról, hogy meleg, úgyhogy ezt az állítás valótlannak tekinthető; Kocsis viszont amellett, hogy nem tudta bebizonyítani, hogy miért sértő lemelegezni valakit, azt sem tudta indokolni, hogy kár érte őt emiatt a környezetében.

A vállaltan leszbikus Ungár még egy tavalyi Népszabadság-interjúban nevezte homoszexuálisnak Kocsist, aki pert indított, és első fokon nyert is: a Fővárosi Törvényszék tavaly októberben kétmillió forintos kártérítés megfizetésére és bocsánatkérésre kötelezte Ungárt.

A politikus, aki ma a SZEMA elnöke, fellebbezett az ítélet ellen, és mint mai Facebook-poszjtából kiderül, másodfokon nyert:

link Forrás

Kocsis Máté a Facebookon értetlenkedik, mert szerint a legutóbbi ítélet azt jelenti, hogy

"minden heteroszexuálist le lehet buzizni, a homoszexuálisokat meg gondolom továbbra sem".

A polgármester fellebbez a döntés ellen, az ügy a Kúrián folytatódik.  

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.