Belehalt a sérüléseibe a meglőtt brit képviselőnő

külföld
2016 június 16., 16:25

A 41 éves, kétgyerekes Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője, aki a tavalyi parlamenti választásokon nyerte el mandátumát, éppen a fogadóórájára készült a Leeds közelében lévő Birstall kisváros könyvtárában, amikor meglőtték és megkéselték.

Jo Cox felszólalása a brit parlamentben március 21-én (Fotó: AFP / PRU)
photo_camera Jo Cox felszólalása a brit parlamentben március 21-én (Fotó: AFP / PRU)

Mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol belehalt a sérüléseibe. Az áldozat férje két órával ezelőtt osztotta meg ezt a képet a nőről:

link Forrás

Egy 52 éves férfi támadta meg a nőt, szemtanúk szerint többször rálőtt, aztán egy vadászkéssel szúrta meg többször. Megpróbálták megállítani, egy 77 éves férfi kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök a támadót a Market Streeten tartóztatták le. A környékbeli lakók a BBC-nek elmondták, hogy az őrizetbe vett merénylő egy Tommy Mair nevű helybéli lakos, de a rendőrség ezt még nem erősítette meg, ahogy egyelőre a támadó motivációjáról sem tudni semmit. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.