Börtönbe megy az előző román elnök öccse

2016 június 16., csütörtök 9:52
56

Jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték Mircea Basescut, az előző román köztársasági elnök, Traian Basescu öccsét. Az ítélet jogerős.

Mircea Basescu. Fotó: AFP PHOTO/AGERPRES FOTO/ GRIGORE POPESCU Fotó: GRIGORE POPESCU

Mircea Basescu 2014-ben 250 ezer euró kenőpénzt vett át egy Sandu Anghel nevű maffiafőnök családjától, és azt ígérte, hogy elintézi, hogy Anghel megússza a börtönbüntetését. A maffiafőnök gyilkossági kísérletért állt akkoriban bíróság előtt. Az elnök öccse egyébként összesen 600 ezer eurót (186 millió forintot) kért szolgálataiért, a negyedmillió csak előleg volt.

A történet ott bukott el, hogy Mircea Basescu nem tudta elintézni, amit ígért, és Sandu Anghelt 9 évre elítélték. A maffiózó családja ekkor feljelentette őt, és bemutattak egy videófelvételt is a pénz átadásáról. Mircea Basescu azzal védekezett, hogy a pénzt csak kölcsön kapta, és nem is ígért cserébe semmit. A bíróságot ez az érvelés nem győzte meg. (maszol.ro)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt