A keserű vesztes Bernie Sanders nem hajlandó támogatni Hillary Clinton elnökjelöltségét

külföld
2016 június 17., 04:11
comments 121
Bernie Sanders rákészül a csütörtök esti videóüzenetére. Matt McClain-Pool/Getty Images
photo_camera Bernie Sanders rákészül a csütörtök esti videóüzenetére. Matt McClain-Pool/Getty Images

Videóüzenetben fordult támogatóihoz csütörtök este Bernie Sanders demokrata párti elnökjelölt, aki ötmillióval kapott kevesebb szavazatot az előválasztásokon riválisánál, Hillary Clintonnál, és nem sikerült elég jelöltet szereznie ahhoz, hogy megakadályozhassa Clinton elnökjelöltté választását.

A kudarc ellenére Sanders csütörtökön is harcias maradt:

nem ismerte el vereségét, és nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani Hillary Clintont.

Azt azért bejelentette, hogy Donald Trump győzelmének megakadályozásában hajlandó együttműködni a demokrata előválasztások győztesével. De azt is, hogy az előválasztáson megválasztott küldöttei vele fognak együttműködni a demokraták nyári konvencióján - ahol amellett, hogy hivatalosan megválasztják a párt elnökjelöltjét, a párt tisztségviselőit is megválasztják és a programjáról is döntenek -, hogy folytassák azt, amit Sanders szerényen "politikai forradalomnak" nevez. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.