Leonardo DiCapriót a Wall Street farkasának sztárjaként idézte be tanúskodni a bíróság

Leonardo DiCapriót a Wall Street farkasa című film sztárjaként idézte be tanúskodni egy New York-i bíróság – írta meg a BBC. A Martin Scorsese rendezésében készült filmet egy volt bróker, Andrew Greene perelte be azért, mert szerinte az egyik szereplőt, Nicky Kokoffot róla mintázták, és „romlott”, drogos bűnözőként ábrázolták őt.

Greene a Jordan Belfort alapította Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott. DiCaprio Belfort szerepét játszotta a filmben, ami a szélhámos emlékiratai alapján készült, de Nicky Koskoffot P.J. Byrne alakította. Greene a film producereit, köztük a Paramount Picturest és DiCaprio Appian Way produkciós cégét perli 15 millió dollárra, de a bíróság nem fogadta el a követelést, viszont a hitelrontás kérdését vizsgálja.

Az ügy tegnapi tárgyalásán egy bíró elrendelte DiCaprio tanúként való meghallgatását, annak ellenére, hogy Scorsese és a forgatókönyvíró Terence Winter már megjelent a bíróság előtt, és a felperes nem tudta megindokolni, hogy miért kell DiCapriót is meghallgatása, hiszen nem ő írta a forgatókönyvet, és nem ő alakította a kérdéses szereplőt.

Green elmondta, hogy 1993 és 1996 között dolgozott a Stratton Oakmontnál a cég igazgatótanácsának tagjaként és a pénzügyi osztály igazgatójaként, és nem ért egyet azzal, ahogy őt ábrázolták a filmben, amit 5 Oscar-díjra jelöltek, nagy kasszasiker lett 2014-ben, és DiCapriónak Golden Globe-díjat hozott. (MTI)