Az FHB visszavette rejtélyes kötvényét

gazdaság
2016 június 18., 11:35

A sarokba szorított milliárdos, Spéder Zoltán által vezetett bank, az FHB bejelentette, hogy visszavásárolta azt a 112 millió eurós, nagyjából harmincmilliárd forintos kötvényt, ami valószínűleg életben tartotta 2012 végén, és ami valószínűleg az államhoz került egy időben. A kötvény rejtélyes, csavaros történetéről itt írtunk többet között.

A bank közleményéből nem derül ki pontosan, kitől vásárolták vissza a kötvényt, és hogy milyen forrásból. Az FHB Nyrt. tőkemegfelelési mutatója 16 százalékról 10,8 százalékra esett (a törvényi előírás 8 százalék). A trazakció pénteken történt.

A kötvény körüli félretájékoztatás miatt kapott a bank MNB-s bírságot nemrég az állami leszámolókampány keretében. (BÉT)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.