Ezzel a kiharcolt döntetlennel szinte biztos, hogy továbbjutunk

futball
2016 június 18., 18:18
comments 66

Az Ausztria elleni három pont után a szívós bunkerfutballt tökélyre fejlesztő Izland ellen is kiszenvedtünk egyet. Így áll most a csoport:

  • Magyarország: 4 pont (+2 gólkülönbség)
  • Izland: 2 pont (0)
  • Portugália: 1 pont (0)
  • Ausztria: 0 pont (–2)
Rangsor Csapat Meccsek Gólkülönbség Pont
1. Magyarország 2 2 4
2. Izland 2 0 2
3. Portugália 1 0 1
4. Ausztria 1 -2 0

DÖBBENET.

Nem hogy vezetjük a csoportot, de harmadiknál már nem is lehetünk rosszabbak.

Három meccs van hátra: mindjárt kezdődik az Ausztria-Portugália, aztán szerdán Izland-Ausztria és magyar-portugál.

A portugálok elleni meccs iszonyatosan nehéz lesz a magyar válogatottnak, legalábbis az utóbbi években sokszor összekerültünk velük, nagyon lehangoló eredményekkel, szóval – lehet, hogy még a Dárdai-Storck előtti hozzáállás beszél belőlem, de – nem lenne meglepő, ha kikapnánk tőlük. Döntetlennel már teljesen 100% lenne a magyar továbbjutás. Vereséggel viszont négy pontunk lenne, és plusz 2-es gólkülönbségről indulnánk (egygólos vereség után plusz 1-el végeznénk, kétgólossal nullával, és így tovább).

Ha Portugália két gólnál nagyobb arányban legyőzi mindjárt Ausztriát, akkor a csoport élére áll. Minden más esetben mi maradunk legfelül két forduló után.

De szerencsére a továbbjutáshoz még csak másodiknak sem kell lennünk a harmadik forduló végén, mivel a hat csoportból a négy legjobb harmadik is továbbjut.

Két forduló után a harmadikok így állnak:

  • A: Románia: 1 pont
  • B: Szlovákia: 3 pont
  • C: Észak-Írország: 3 pont
  • D: Csehország: 1 pont
  • E: Svédország: 1 pont

Az utolsó fordulóban a románok az albánokkal, a szlovákok az angolokkal, az észak-írek a németekkel, a csehek a törökökkel, a svédek pedig a belgákkal játszanak.

Csak akkor eshetünk ki, ha a fenti öt meccsen négyszer a mostani harmadik helyezett nyer, és mi nagyon-nagyon kikapunk a portugáloktól, hogy a gólarányunk is borzasztó legyen.

Erre van matematikai esély, de elég kicsi. Szóval szinte biztos, hogy továbbjutottunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.