Angyalnak öltözött önkéntesek állították meg a melegellenes egyház tüntetését az orlandói áldozatok temetésén

külföld
2016 június 19., 07:38
comments 262

Az orlandói Pulse melegbárban lemészárolt áldozatok temetésére tüntetést szervezett a nyíltan melegellenes Westboro Baptist Church nevű egyház.

photo_camera Facebook

Ezt a szólásszabadsághoz való jog miatt senki nem tilthatta ezt meg nekik, de néhány angyalnak öltözött önkéntesnek sem volt tilos tegnap délután sorfalként elállni az útjukat a gyászmenettől.

photo_camera Facebook

Az angyalruha önmagában is elég szimbolikus, de amúgy van háttérsztorija. 1998-ban ölték meg Matthew Shepard azóta világhírűvé vált amerikai egyetemistát, csak azért, mert meleg volt. A haláleset után ugyanennek a Westboro baptista egyháznak a lelkésze melegellenes megjegyzéseket tett, mire Matthew barátai válaszul úgy tiltakoztak, hogy angyalruhában vonultak ki a Westboro templom elé, és emlékeket, virágokat helyeztek el a földön. (Laughing Squid)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.