Az osztrák–magyar meccs előtt véglegesíthették a magyar állam Erste-vásárlását

gazdaság
2016 június 19., 16:25

Régóta tudja az ország, hogy a magyar állam és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez az Erste Magyarországon működő leányvállalatában. Az ilyen bankvásárlásokról szóló szerződéseket általában nagyszabású rendezvényeken, kamerák előtt szokták aláírni, ezért vártuk is sokáig az ünnepélyes aláírásra és a sajtótájékoztatóra szóló meghívót.

De az csak nem akart jönni.

Aztán felröppent a pletyka, hogy a meghívó azért nem jön, mert a vásárlás részleteiben még nem állapodott meg a magyar állam és az osztrák Erste Group. Iparági forrásaink szerint

a tárgyalások utolsó fordulóját Franciaországban, a magyar–osztrák Eb-meccs előtt tartották Orbánék.

Úgy tudjuk, hogy a meccs előtt személyesen találkozott Orbán Viktor és Andreas Treichl, az osztrák Erste Group vezérigazgatója, hogy megállapodjanak.

Kérdeztük erről a Miniszterelnöki Sajtóirodát és a magyarországi Erstét is, de sehonnan sem érkezett reakció.

Vasárnap este viszont végre megérkezett a várva várt meghívó: hétfőn fél kettőkor a Nemzetgazdasági Minisztériumban ünnepélyesen aláírják a szerződést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.