Csoda történt az NBA nagydöntőjében

sport
2016 június 20., 04:46
comments 60
Andre Iguoldala próbálja megakadályozni LeBron Jamest a pontszerzésben. Ezra Shaw/Getty Images
photo_camera Andre Iguoldala próbálja megakadályozni LeBron Jamest a pontszerzésben. Ezra Shaw/Getty Images

LeBron James és a Cleveland Cavaliers csodát tett az NBA döntőjében:

1:3-ról felállva fordítottak, a hetedik, idegenbeli meccsen szerzett győzelemmel megnyerték az idei sorozatot.

Így hiába volt csodálatos éve Steph Currynek, és hiába tűnt négy meccs után simának a Golden State Warriors végső győzelme, végül a Cleveland voltlett a bajnok, mert a kosárlabdabajnokság döntőjét négy nyert meccsig játsszák.

Hogy mennyire volt kiélezett a párharc? Az utolsó, hetedik összecsapás előtt nemcsak a nyert meccsekben álltak döntetlenre a csapatok, de még pontra is ugyanannyit szereztek:

összesítésben 610:610 volt az állás.

Sőt, az Index tudósítása szerint egy perccel a vége előtt is még minden szempontból döntetlen volt: a meccsen 89:89, összesítésben 699:699.

Aztán a clevelandi Kyrie Irving dobott egy hármast, a Warriors elrontotta az egyenlítési kísérletet, majd LeBron James dobott még egy pontot büntetőből. A Warriors az utolsó támadásában már dobáshoz se jutott, így a Cleveland idegenben 93:89-es győzelemmel megszerezte 46 éves történelme első bajnoki címét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.