Hitler zubbonyáért 86 millió forintot adott egy titokzatos argentin

Szombaton rendezett aukciót a müncheni Hermann Historica aukciósház Adolf Hitler és Hermann Göring náci vezérek személyes tárgyaiból. A licitet a nyilvánosság teljes kizárásával rendezték meg, de a Bild riportereinek sikerült bejutniuk az eseményre. A német bulvárlap beszámolója szerint

egy névtelen, magát argentinnak mondó vevő több mint 600 ezer eurót (mintegy 188 millió forintot) költött az árverésen.

Többek közt 86 millió forintért megvásárolta Hitler utolsó katonai zubbonyát, Göring "dohos" selyem alsónadrágjáért pedig 940 ezer forintnak megfelelő eurót adott. Állítólag komoly harc ment Hitler nadrágjáért, amiben llítólag mindig két pisztolyt hordott, és amelyről hiányzik a harmadik zseb, de egyelőre nem tudni, hogy kihez és mennyiért került a ruhadarab.

A Bild újságírója fiatal párokat, idős urakat és törzsi tetoválást viselő, kigyúrt kopaszokat is látott az árverésen. A náci vezetők tárgyai John K. Lattimer, a nürnbergi perben a vádlottak egészségéért felelős amerikai katonaorvos gyűjteményéből származtak. (Telegraph)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.