Illegálisan szórták szét Biszku Béla hamvait a majális előtt

POLITIKA
2016 június 20., 06:26
comments 196

A majálisi ünnepség előtt, kora reggel, szűk körben, a nyilvánosság kizárásával szórták szét a 95 évesen, március 31-én meghalt Biszku Béla hamvait, a Népi Front szervezésében II. kerületi erdőben, amit Biszku a végakaratában jelölt meg, mert azt nagyon kedvelte – írja a Bors.

Biszku Béla 2015 decemberén (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Biszku Béla 2015 decemberén (Fotó: Botos Tamás)

A lap szerint a temetkezési törvény szigorú kitételeit kell betartani, ha a hamvakat temetőn kívüli területen akarják széthinteni, például kell hozzá a tulajdonos (itt: önkormányzat) hozzájárulása, és népegészségügyi szempontok miatt biztosítani kell, hogy a hamvak a talajba mosódjanak. Ehhez képest se a II., se a III. kerület nem kapott erre vonatkozó kérelmet.

Titkos fa jelöli Biszku sírját

A lap egy Indiana Jones-i fordulatról is beszámolt: a Népi Front megjelölt egy fát, de csak a résztvevők tudják, pontosan hol nyugszik Biszku, és nem is mondják el, nehogy jobboldaliak gyalázzák meg a nyughelyet. A Bors szerint Biszku családjából csak a húga, Magdolna volt ott, a lányai nem mentek el a temetésre, viszont megjelent Biszku legközelebbi barátja, Katrin, akiről többet nem tudni. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.